Guvernul a aprobat în ședința din 17 martie 2021 o hotărâre privind declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Modernizarea liniei CF București Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră”. Lotul 1: ”Redeschiderea circulației feroviare pe pod, peste râul Argeș între Vidra și Comana” pe raza localităților Comana, din județul Giurgiu și Vidra, din județul Ilfov.

Expropriator este Statul Român, reprezentat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Naţională de Căi Ferate ”C.F.R.” – S.A.

De asemenea, a fost aprobată lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza localităților Comana, din județul Giurgiu și Vidra, din județul Ilfov, proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor.

Sumele individuale estimate de expropriator sunt în cuantum de 332,1 mii lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în conformitate cu Legea Bugetului de Stat pe anul 2021.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentColiziuni în lanț pe A1 București-Pitești din cauza carosabilului umed
Articolul următorVIDEO Iohannis: Am convenit asupra Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă