Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a propus luni Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă închiderea restaurantelor și cafenelelor, precum şi interzicerea evenimentelor private cu peste 50 de persoane. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni alte 1.591 de cazuri de SARS-Cov-2, diagnosticate în ultimele 24 de ore.

O altă recomandare este purtarea măştii în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri şi interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult, potrivit unui document citat de News.ro.

Marți, 6 octombrie, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni în ședință pentru a discuta recomandările DSP Bucureşti, scrie News.ro. Toate aceste măsuri sunt propuse de DSP Bucureşti prefectului Gheorghe Cojanu, în contextul în care luni rata de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, în Bucureşti este de 1,86 şi pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Recomandările DSP:

Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.

Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.

Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.

Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 137.491 luni, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat alte 1.591 de persoane diagnosticate cu SARS-Cov-2, în ultimele 24 de ore. În acest interval, au fost făcute 6.537 de teste. 48 de persoane au decedat, numărul total fiind 5.048. La ATI sunt internaţi 592 de pacienţi.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentFenomen astronomic spectaculos: Planeta Marte, vizibilă cu ochiul liber
Articolul următorCOVID -19. 2.121 de noi cazuri, în țară. În ce județe sunt cei mai mulți infectați