27 de unități sanitare vor fi finanțate cu 2,2 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Guvernul României a aprobat astăzi, 22 februarie, lista spitalelor ce vor fi renovate prin acest program. 

Lista aprobată astăzi de Guvernul României cuprinde 27 de unități sanitare din țară, dintre care șapte sunt din București și Ilfov. Prin finanțarea obținută din PNRR, spitalele vor fi renovate în întregime și dotate cu aparatură medicală și sisteme performante de digitalizare pentru realizarea fișei de observație electronică a pacienților. În cadrul proiectului „Infrastructură spitalicească publică nouă” vor fi construite și corpuri noi de clădiri. 

Au fost depuse 46 de dosare de finanțare prin PNRR, dintre care doar 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022. Ulterior, 27 de unități sanitare au fost alese conform punctajului de evaluare din metodologie. De asemenea, s-a ținut cont și de limita bugetului alocat investiției specifice din PNRR.

Unitățile sanitare ce au obținut finanțare prin PNRR și se află în Ilfov sunt:

– Spitalul de Obstretică-Ginecologie Buftea: necesită desființarea construcției existente (c1-c15) și reconstruirea, relocarea stației de oxigen, dotarea și amenajarea spitalului;

– Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Balotești: necesită modernizarea infrastructurii;

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentVești proaste pentru unii dintre românii care vor să închirieze un apartament. Ce decizie s-a luat după cutremurele din Turcia
Articolul următorCasă în flăcări la Măgurele din cauza unui coş de fum. Au intervenit pompierii de la Garda Mihăileşti