IPJ Ilfov anunță constituirea unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de infectarea apei, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Mai exact, în urma sesizării unui angajat al Apelor Române-Giurgiu, cu privire la deversarea de ape reziduale în râul Ciorogârla, de la o stație se epurare a apelor uzate din localitate, polițiștii orașului Măgurele s-au deplasat la fața locului, unde au desfășurat activități specifice din competență.

Neregulile au fost descoperite în timpul unui control efectuat de Inspecția Teritorială a Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu. Potrivit Administrației Naționale, aceasta nu este prima încălcare a legii în acest sens.

”Apele râului Ciorogârla, afluentul râului Sabar din județul Ilfov, au fost din nou poluate cu cu ape uzate provenite de la vidanje din zona orașului Măgurele.

Imagine
În timpul unui control, Inspecția Teritorială a Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu din cadrul Apele Române Argeș-Vedea a surprins o vidanjă și alte cinci care așteptau să descarce. Apele uzate erau evacuate total neepurate direct în râul Ciorogârla, prin canalul principal din incinta stației de epurare a orașului. Deși în urmă cu 10 zile S.C. Apă Canal Ilfov S.A. a fost amendată cu 40.000 de lei pentru aceleași încălcări ale legii și i s-a dispus blindarea canalui de acces al vidanjelor, inspectorii au găsit încă un canal prin care operatorul de apă-canal permitea deversarea apelor uzate neepurate direct în râu.
Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea au solicitat sprijinul Poliției Orașului Măgurele căreia i-au predat probele în vederea întocmirii unui dosar penal pentru S.C. Apă Canal Ilfov S.A.”, arată Apele Române pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentPantelimon. Marea Curățenie se amână din cauza carantinei
Articolul următorÎncă o săptămână de carantină pentru comuna Copăceni