Ieri, poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au prins în flagrant și, ulterior, au reținut doi bărbați, bănuiți că ar deșfășura activități ilicite în sfera contrabandei cu țigări.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că doi bărbați ar avea preocupări de natură infracțională, constând în faptul că aceștia ar introduce în țară ilicit țigarete pe care le transportă și le comercializează în piețele agroalimentare din Sectorul 1 al Capitalei.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 12.30, în urma activităților investigativ-operative, bănuiții au fost opriți în trafic, într-o localitate de județul Ilfov, în timp ce conduceau două autoutilitare. În urma controlului efectuat asupra celor două mașini au fost identificate, în compartimente special confecționate, aproximativ 1.400.000 de țigarete, de diferite mărci, fără a deține marcaje legale.
 
Cele două autoutilitare folosite în activitatea infracțională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul adus bugetului de stat prin nedeclararea către organele fiscale a acestei cantități de țigarete este de 225.000 de euro.
 
Bănuiții au fost conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.
 
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAngajații din instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială, în grevă japoneză
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET