Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.C., au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic de droguri.

video – https://youtu.be/9ghPSpkWR4Q

La data de 10 decembrie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurorul de caz de la D.I.I.C.O.T. – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București.

De asemenea, a fost pus în executare un mandat de aducere, emis pe numele unui bărbat, de 41 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.       

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2020, persoană bănuită ar fi înființat și ar fi administrat două site-uri, prin intermediul cărora ar fi comercializat produse din cannabis, despre care ar fi afirmat că ar conține CBD, dar care, în cursul activităților de documentare, s-a dovedit că aveau în conținut și THC.

Persoana în cauză ar fi promovat produsele comercializate și ar fi făcut reclamă celor două site-uri prin videoclipuri postate pe diferite site-uri de socializare.

Produsele comercializate ar fi fost livrate în municipiul București și în țară, prin firme de curierat, până în prezent, în urma verificărilor efectuate la o firmă de profil, fiind documentate 257 de colete trimise.

În urmă perchezițiilor, polițiștii au depistat o persoană bănuită și au ridicat 2 telefoane, 2 cartele SIM, 1 laptop, 1 plic autosigilant din plastic transparent, conținând fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect și miros specific de cannabis și 1 borcan de dimensiuni mari, care conținea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de cannabis.

De asemenea, polițiștii au ridicat un borcan de dimensiuni mici, care conținea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de cannabis, 2 borcane de dimensiuni mici, care conțineau o substanță pulverulentă de culoare maro, 1 borcan mic cu capac metalic, închis, ce conține semințe de plante, ce par a aparține speciei cannabis sativa, 1 borcan cu inscripția cu fragmente vegetale uscate, 6 sticluțe ce conțin cannabidiol, în diferite concentrații, 5 borcane cu semințe, 1 borcan cu fragmente vegetale uscate, 1 pachet de țigarete, care conține semințe, o pungă transparentă cu semințe, 1 grinder, 1 cântar electronic de precizie și 126 de facturi.

În total, în locuința acestei persoane, au fost descoperite 170 de grame de cannabis.

În urma cercetărilor, a fost identificată societatea comercială de unde s-ar fi aprovizionat persoană bănuită.

Astfel, cercetările au fost extinse cu privire la administratorul societății comerciale, un bărbat, de 32 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc.

Polițiștii și procurorii au efectuat o altă percheziție domiciliară la sediul societății comerciale și au ridicat 9 pungi din hârtie, de diverse dimensiuni (2 kg., 1 kg. și 0,5 kg.), în cantitate totală de cca. 15,5 kg, 2 pungi din material plastic, vidate, în care se află aproximativ 1 kg. de fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de inflorescențe de cannabis și 1 borcan de dimensiuni mari, în care se află fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de inflorescențe de cannabis.

Cantitatea totală de cannabis, deținută în vederea comercializării, descoperită în urma percheziției, este de 827 de grame.

Raportul preliminar de  constatare tehnico-științifică, pus la dispoziție de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul Direcție de Combatere a Criminalității Organizate, a concluzionat că produsele expertizate conțin cannabidiol (CBD) și tetrahydrocannabinol (THC), cannabinoizi biosintetizați natural de planta de cannabis.

Cele 2 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru administrarea probatoriului.

La data de 11 decembrie 2020, procurorul de caz D.I.I.C.O.T. – Secția de Combatere a Traficului de Droguri a dispus reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a celor două persoane bănuite de trafic de droguri de risc în formă continuată și deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.  

În urma prezentării în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, cei doi au fost arestați preventiv.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCasa lui Laurențiu – Împreună aducem speranța ACASĂ
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 130. „Sigur acasă”, cu Victor Ponta, după ce nu a mai prins loc în Parlament