Infracțiunile de mediu, cele de evaziune fiscală, furturile de energie, identificarea persoanelor care ard ilegal deșeuri sau depistarea persoanelor urmărite la nivel național sau internațional au fost câteva din obiectivele acțiunii organizate, azi, de Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, împreună cu Jandarmeria și cu susținerea Pompierilor, Gărzii Naționale de Mediu (GNM), RAR, ISCTR, și societății de distribuție a energiei electrice.

În acțiunea de control au participat structurile de ordine publică, rutieră, economic, investigații criminale, echipe chinotehnice, arme și muniții, respectiv acțiuni speciale, din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, astfel încât verificările din teren să poată fi realizate pe toate planurile.
80 de persoane din cadrul echipelor de intervenție au fost de la IPJ Ilfov și 30, de la Jandarmeria Ilfov. Acestora li s-au adăugat 16 comisari din cadrul Comisariatul Ilfov și Comisariatului General ale GNM, precum și câteva zeci de lucrători ai Enel, ISUBIF, ISCTR și RAR.
„Au fost verificate documentele de proveniență pentru stocurile de materiale existente, a fost verificat modul în care sunt respectate autorizațiile de mediu, de către agenții economici, au fost oprite în trafic autovehiculele de transport și au fost confiscate mașinile în curs de dezmembrare, care nu aveau acte de proveniență. Mai mult decât atât, au fost anulate și toate branșările ilegale la rețeaua de electricitate”, a declarat Marioara Artemis Gătej, comisar general GNM.
Bilanțul comisarilor GNM la finalul celor 11 controale efectuate în timpul acțiunii de azi constă în șase sancțiuni aplicate în valoare totală de 230.000 lei, două avertismente și confiscări de vehicule scoase din uz (VSU), după cum urmează:
– 2 sancțiuni x 20.000 de lei în baza HG 1061/2008;
– 2 sancțiuni x 40.000 de lei pentru persoane juridice;
– 2 avertismente pentru persoane juridice;
– o sancțiune x 10.000 de lei pentru persoane fizice, în baza OUG 92/2021;
– o sancțiune x 100.000 de lei cu notificare în vederea suspendării Autorizației de mediu, în baza OUG 195/2005;
– ridicarea unei cantități de 1.100 de kg deșeuri din VSU.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Românii, amăgiți cu măsurile promise de Guvern. Eugen Teodorovici, soluții pentru facturile uriașe
Articolul următorDouă rachete au lovit gara din Kramatorsk! Cel puțin 30 de morți