Inspectoratul general al Poliției Române a anunțat o îmbunătățire a mecanismului național „Alertă Răpire Copil”. De astăzi, IGPR beneficiază de sprijinul Facebook pentru mediatizarea cazurilor de acest fel.

Mecanismul național de alertă publică „Alertă Răpire Copil” se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații care se referă la un copil dispărut a cărui viață poate fi în pericol.

“După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit este rugat să anunţe imediat poliţia. Disponibilitatea platformei de social-media Facebook, de a deveni partener al Mecanismului «Alertă Răpire Copil», oferă posibilitatea diseminării, către utilizatorii acesteia, a alertelor generate în cazul declanșării mecanismului. România, prin Poliția Română, este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți”, au detaliat reprezentanții IGPR.

Sistemul  „Alertă Răpire Copil” este asemănător sistemului „Amber Alert” din SUA

Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media. Totodată, pe lângă informațiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoțit de un link URL către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituției. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat, au mai precizat reprezentanții IGPR.

Sistemul „Alertă Răpire Copil” al IGPR a fost utilizat doar de opt ori, în 10 ani

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul General al Poliției Române, de la operaționalizarea Mecanismului, în anul 2011, au fost declanșate opt alerte, toate fiind clarificate rapid, în urma investigațiilor făcute de polițiști și a informațiilor obținute de la cetățeni, fiecare caz având caracteristici și rezolvări specifice.

Articolul precedent52 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2! Situația din fiecare județ
Articolul următorPasajul Mogoșoaia va fi finalizat la 1 octombrie 2021