Dacian Cioloș a depus în Parlament lista miniștrilor propuși să facă parte din guvernul său. Pe listă se regăsesc nume controversate. Spre exemplu, fostul vicepremier Dan Barna , cercetat de DNA sau Dragoș Pâslaru, și acesta acuzat ca a fost mult timp abonat la contracte cu statul. USR nu a renunțat nici la fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, și ea aflată în mijlocul unui scandal deoarece nu a pregătit valul 4. 

De 234 de voturi are nevoie Dacian Cioloș în Parlament.

Liderii USR au anunțat deja că nu vor negocia cu parlamentarii din PSD și AUR pentru formarea unei majorități. Pe de altă parte, nici social-democrații nu sunt dispuși să colaboreze cu USR.

„Guvernul Cioloș este o ciornă care are zero șanse să treacă de Parlament. Când matematica arată că schița ta de Cabinet-fantomă va strânge cele mai multe voturi contra din istoria Parlamentului, să insiști bezmetic în a prelungi criza politică în plin dezastru sanitar înseamnă, la final, iresponsabilitate„ a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Dacian Cioloș nu a reușit să ajungă la un consens nici la negocierile cu PNL și UDMR. În acest context, premierul desemnat se bazează doar pe cele 80 de voturi ale parlamentarilor USR.

Miniștrii propuși să facă parte din Guvernul Cioloș urmează să fie audiați în Parlament. 

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Lucian Isar, prietenul protejat al lui Florin Cîțu
Articolul următorROMÂNIA ÎN REALITATE – Invitat Emilian Imbri