Dezvăluire incendiară despre baronul PNL de Prahova Iulian Dumitrescu, proaspăt prim-vicepreședinte în partidul condus de Superman Cîțu! Iulian Dumitrescu, unul dintre cei mai bogați liberali, președintele Consiliului Județean Prahova și șeful PNL Prahova, are legături importante cu fostul număr doi din SRI. PNL Prahova și PNL Călărași sunt controlate de Iulian Dumitrescu și statul paralel, prin Florian Coldea, potrivit surselor „Culisele statului paralel”.

Anca Alexandrescu a anunțat joi seară că „sursele Realitatea sunt în posesia unor documente care dovedesc că dl Iulian Dumitrescu ar avea legături cu dl Coldea”.

„O să prezentăm în perioada următoare aceste date”, a adăugat realizatoarea emisiunii „Culisele statului paralel”.

Liberalul Iulian Dumitrescu este unul dintre cei patru prim-vicepreședinți aleși la o zi de la congresul PNL, de Consiliul Național. Acesta este prim-vicepreședinte PNL pentru Mediu de Afaceri și Societate Civilă, alături de alți trei: Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte pentru comunicare şi relaţii internaţionale, Lucian Bode, pentru Strategii Politice, și Gheorghe Flutur, pentru Politici Publice.

Iulian Dumitrescu a ajuns în această funcție după ce a schimbat echipa Orban înaintea congresului PNL, sărind în cea a lui Superman Cîțu. Dezvăluiri uluitoare despre președintele Consiliului Județean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, au fost făcute încă din luna iulie, când și-a anunțat trecerea în tabăra premierului Florin Cîțu. Firmele sale erau verificate atunci de ANAF. Potrivit unor surse, anunțul a venit imediat după ce ANAF a început controale la firmele liberalului prahovean.

Nu a fost unicul scandal în care este implicat baronul PNL. Numele lui Iulian Dumitrescu a fost recent vehiculat într-un alt scandal, după ce a fost înregistrat în biroul fostului ministru al Transporturilor făcând presiuni pentru menținerea a doi șefi în funcții. 

Iulian Dumitrescu a fost interceptat în biroul lui Cătălin Drulă, în timp ce insista pentru menținerea în funcție a directorului Agenției Române de Salvare a Vieți Omenești pe Mare, Daniel Manole, reținut de DNA Constanța într-un dosar de luare de mită.

Stenogramele lui Drulă au apărut când Iulian Dumitrescu se vehicula pentru conducerea PNL

Potrivit jurnalistului Mihai Belu, coodonator adevarulzilei.net, este greu de crezut că n-ar fi nicio legătură între controalele pe care le fac inspectorii fiscali și anunțul liberalului prahovean, privind alăturarea sa taberei Cîțu.

„Aceste controale au reprezentat al 3-lea semnal, primul a fost reprezentat de acele stenograme neconcludente ale discuției înregistrate în biroul ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Un al doilea, element, ușor neglijat de presă, a fost că la scurt timp după stenograme, șeful IPJ Prahova a fost chemat la DNA, într-un caz aparent minor, dar care i-a atras control judiciar, dacă nu mă înșel. Acest al 3-lea semnal, legat de controalele de la ANAF, se pare că l-ar fi convins pe Iulian Dumitrescu să anunțe pe FB că a trecut în tabăra premierului Cîțu”, declara jurnalistul Mihai Belu, la numai o zi de la trecerea liberalului în barca lui Cîțu, înaintea congresului PNL din 25 septembrie. 

AVEREA uriașă a baronului PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu

Potrivit declarației de avere depuse după alegerea în fruntea Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu are două apartamente în București – unul are 144 de metri pătrați, al doilea de 45 de metri pătrați, cumpărate în 2004 și 2008, și care sunt deținute împreună cu soția sa Alexandra Paula Dumitrescu, precum și un Land Rover, din 2014.

Pe parcursul celor două mandate de senator, din 2012 până în 2020, Iulian Dumitrescu a câștigat venituri foarte mari din cele două terenuri de lângă București, în comuna Berceni, de 5.000 de metri pătrați, și din Răzvad, județul Dâmbovița, de peste 16.000 de metri pătrați. Astfel, a câștigat aproape 1 milion de euro, din chirie și vânzare. Cele două terenuri au fost vândute firmei Bucegi Invest S.A. pentru 969.000 de lei, respectiv 775.200 de lei. În aceeași perioadă, ca senator, declarase că deținea un apartament de 56 de mp, în București, și o mașină de lux.

Articolul precedentDomnești. Un bărbat a decedat după ce s-a răsturnat cu autoturismul în afara părții carosabile
Articolul următorS-a deschis traficul rutier pe Pasajul Mogoșoaia, cu 6 luni mai devreme decât termenul din contract