Miron Mitrea a criticat dur duminică, emisiunea ”Culisele Puterii” de la Realitatea Plus, situația politică generată de premierul Florin Cîțu și modul în care a câștigat șefia PNL. Consultantul politic a vorbit și despre legătura între rata de vaccinare a populației și nivelul de educație, nivelul de trai și viziunea asupra democrației. 

”Premierul unui partid s-a pus într-o situație penibilă. Cu ajutorul președintelui țării, a falsificat votul din partid pentru ca, după o săptămână, să fie pus în fața unei moțiuni. Va încerca să fugă de vot, este un mod tipic de a face politică. Probabil alt tip de politică înseamnă să nu respecți democrația politică din partid, să te cerți cu presa, să dai vina pe ea că nu a reușit vaccinarea în România”, a spus consultantul politic.

Citește și: ”Culisele puterii | Miron Mitrea aruncă bomba zilei: Noile restricții decise de Cîțu ar putea AMÂNA votul pe moțiune”

Mitrea a vorbit și despre afirmația șefului Guvernului care a legat rata de vaccinare de rezultatele elevilor din România la evaluarea internațională din 2018, PISA. Deși a criticat atitudinea premierului, pe care îl consideră responsabil de campania de imunizare, consultantul politic nu a exclus că există, potrivit datelor, și o legătură între nivelul de trai, de educație, modul în care înțeleg românii democrația și vaccinarea. 

”Constat un lucru foarte trist: suntem pe penultimul loc în UE la venitul pe cap de locuitor, la consumul de săpun – știu că e neonorant… – suntem pe penultimul loc la o grămadă de statistici legate de nivelul de trai, precum și la vaccinare. Cei care ne ”salvează” sunt bulgarii.
În UE, noi suntem pe penultimul loc la vaccinare, iar bulgarii, pe ultimul, nu cred că nu este o legătură între modul în care înțelegem noi românii viața și democrația și rata de vaccinare…

E arogant premierul, e ciocoi. El avea datoria să convingă populația să se vaccineze. Când a pornit vaccinarea, România era pe primul loc și a căzut până a dispărut, în urma unor discuții interminabile pe social modia. Am văzut o declarație a unei senatoare care spunea că, dacă te vaccinezi, vei fi steril până la a treia generație. Cât de inteligent poți să fii să spui acest lucru?!
Problema este de ce punem noi preț pe aceste informații spuse de niște oameni care nu au nicio pregătire în domeniu”, a spus Mitrea. 
Articolul precedentCulisele puterii | Miron Mitrea aruncă bomba zilei: Noile restricții decise de Cîțu ar putea AMÂNA votul pe moțiune
Articolul următorCulisele statului paralel – Ludovic Orban, dezvăluiri incendiare: de ce l-a protejat pe Klaus Iohannis