Salarii mai mari pentru bugetari! Ministerul Muncii a publicat, miercuri, în dezbatere publică un nou proiect de ordonanţă de urgenţă, care prevede majorarea lefurilor tuturor bugetarilor, începând din luna august. Astfel, pentru angajați, creșterea salarială se va simți din luna septembrie.

Inițial, guvernul a decis să retragă ordonanța de urgență prin care salariile unor bugetari urmau să crească salariile cu până la 50%.

În aceste condiții, noul proiect de ordonanţă de urgenţă nu mai include creşterile salariale de 25%, respectiv 50% pentru unii angajaţi din ministere şi care lucrează cu fonduri europene.

Salariile bugetarilor vor crește  cu sume de la 70 până la 150 de lei.

Anunțul majorării salariilor a venit la scurt timp după ce Guvernul a aprobat  supraimpozitarea contractelor part-time începând cu data de 1 august 2022. Modificările aduse Codului Fiscal au avut loc după o perioadă scurtă de consultare cu mediul de afaceri privat.

“Au mai fost posturi vacante care nu au fost ocupate, deci sunt surse de finanțare pentru a face aceste majorări. Suntem într-o perioadă în care timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic pozitiv. Practic, trebuie să creăm acest echilibru pentru a sprijini cetățenii şi economia. Nu putem să stăm în spate să spunem că nu putem. Nu este o majorare mare, undeva de la 70-150 de lei. Impactul real este după ce facem prima luna de plată”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budai, la Antena 3.

Articolul precedentBărbat arestat preventiv şi un altul plasat sub control judiciar pentru şantaj şi distrugere
Articolul următorIlfov. Percheziţii la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, uz de fals