Fostul deputat Cristian Rizea, aflat acum în arest, la Chișinău, în vederea extrădării sale, face un al doilea apel la Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, pentru a i se respecta drepturile. În scrisoarea deschisă adresată acesteia, Rizea face și dezvăluiri tulburătoare: „Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova comandă instanțele de judecată”

Cristian Rizea se află în arest din luna noiembrie, în Penitenciarul nr. 15 din Chișinău, în urma unui decret prezidențial dat de fostul președinte Igor Dodon. Deși deține statutul de solicitant de azil și azil politic, fapt care împiedică extrădarea lui și, deci, nici starea de arest nu are sens, decretul lui Igor Dodon a permis încarcerarea lui Rizea în pușcăria moldovenească.

Fostul politician, care a pus pe jar toată clasa politică și toți „băieții deștepți” abonați la banul public prin „spovedania” sa, dorește să ispășească pedeapsa de 4 ani și 8 luni, pentru trafic de influență, în Moldova. Rizea spune că se teme pentru viața lui, susținând că reîntoarcerea în țară va duce la o execuție. Așadar, Cristian Rizea face un al doilea apel către noul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a-i acorda șansa să se apere și îi cere să vegheze asupra sistemului de justiție moldovenesc.

Imagine

„Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova (S.I.S.) comanda instantele de judecata care judeca dosarul meu!”, i-a scris Rizea președintelui. „Da, stimata doamna Maia Sandu, presedinte al Republicii Moldova! Va informez ca la fiecare termen de judecata de prelungire a deciziei ilegale de arest preventiv, un ofiter al S.I.S. (Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova) se afla mereu in proximitatea salii unde sunt judecat, fie la Judecatoria Ciocana Chisinau fie la Curtea de Apel Chisinau, intrand de fiecare data inainte de deliberare la judecatorii respectivi! Asa se explica de ce de fiecare data, solicitarile mele de respectare a legii nu au nici un ecou in instantele de judecata ale Republicii Moldova!”, dezvăluie fostul politician, a căror mărturii au fost confirmate și de alți politicieni, inclusiv de Traian Băsescu. Fostul președinte al României a spus că „Spovedania lui Rizea” l-a ajutat să înțeleagă mai bine jocurile de culise și a reușit, astfel, să facă mai multe conexiuni.

„Acum toti intelegem de ce prima decizie luata de Igor Dodon, dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale, a fost sa-si transfere S.I.S. (Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova) pentru a-l putea coordona si conduce in continuare! Iata dovada clara ca aceasta institutie S.I.S., dupa abuzurile facute si in cazul expulzarii profesorilor turci, a ajuns sa fie o rusine la adresa Republicii Moldova, fiind de fapt firma de paza privata a grupului de crima organizata patronat de Igor Dodon!

Stimata doamna Maia Sandu – Presedinte al Republicii Moldova,

Pentru a face dovada afirmatiilor mele, invit public incepand de astazi la toate termenele mele de judecata pentru a fi prezenti pe cei din mass-media, oficiali ai ambasadelor occidentale acreditate la Chisinau si reprezentanti ai institutiei prezidentiale pe care cu onoare o conduceti!

Astazi, 11 ianuarie – prelungire masura arest – Judecatoria Ciocana,

18 ianuarie – dosar privind extradarea – Judecatoria Ciocana,

25 ianuarie – dosar privind recunoasterea pedepsei din Romania – Judecatoria Ciocana.

Stiu ca sunteti un om cinstit si corect! Opriti „schemele” din justitie!

Cetatenii Republicii Moldova v-au votat pentru a performa justitia cu procurori si judecatori care sa aplice si sa respecte legea! Faceti din Republica Moldova cu adevarat un stat de drept!

Cu respect,

Cristian Rizea”, a transmis acesta, pe pagina sa de Facebook.

 

Ediție incendiară! Avocații lui Rizea, dezvăluiri bombă la „Culisele Statului Paralel”

Luni seară, începând cu ora 18.00, avocații lui Cristian Rizea vor fi prezenți în emisiunea „Culisele statului paralel” prezentată de Anca Alexandrescu.

Imagine

Apărătorii vor face dezvăluiri despre metodele prin care se încearcă reducerea la tăcere a fostului politician, despre problemele sale de sănătate și despre următoarele „spovedanii”.

De asemenea, jurnalista Anca Alexandrescu va prezenta în premieră un interviu realizat cu Rizea, atunci când era în libertate, în care acesta aruncă din nou în aer statul paralel.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLicitație importantă pentru Ilfov: lărgirea Centurii București
Articolul următorBilanț coronavirus 11 ianuarie: 1.987 de cazuri noi, 71 de decese