Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat luni că proiectul de lege a învăţământului preuniversitar prevede creşterea burselor pentru elevi. 

„Creştem bursele. Astfel, bursele de merit vor creşte de la 200 de lei pe lună la 450 de lei pe lună. 

Bursele de performanţă care devin burse de excelenţă olimpică vor avea valoare pentru cei care au premii la olimpiade naţionale – 700 de lei pe lună, cei care aduc medalii de la olimpiadele naţionale – 1.000 de lei pe lună. (…) 

Elevii care câştigă medalii la sporturile olimpice organizate de federaţiile sportive naţionale vor beneficia de burse de merit”, a declarat ministrul Educaţiei, într-o conferinţă de presă, cu prilejul prezentării proiectelor de legi ale educaţiei naţionale. 

Citiţi şi: Ministrul Educaţiei anunţă schimbări pentru elevi şi părinţi | ”Examenul de Bacalaureat se va plia pe fiecare profil liceal” 

Ligia Deca a mai spus că cele trei rute liceale – teoretic, vocaţional, tehnologic – vor conferi şanse egale de acces în învăţământul superior. 

„De aceea şi bacalaureatul de adaptează cu profilul liceal. (…) Ne dorim să generalizăm învăţământul tehnologic dual până în anul 2027. Asta înseamnă că orice program de învăţământ tehnologic se va realiza în strânsă cooperare cu un angajator”, a susţinut ministrul Educaţiei. 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentVești bune pentru acești români! Primesc 3.000 de lei din partea statului
Articolul următorSchimbări majore la Bacalaureat. Ce probe vor susține elevii