După ce mai multe state europene au suspendat vaccinarea cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca din cauza unor reacții alergice grave neelucidate încă, iar autoritățile române au anunțat că acest lot nu a fost trimis în România, au apărut români pe al căror certificat de vaccinare este notat acest lot.

Informația a fost publicată în această seară de aplicația Biziday, care susține că numeroși utilizatori au transmis fotografii cu certificatele de vaccinare cu AstraZeneca în care este specificat că au fost imunizați cu acest lot.

Din primele informații, este vorba de mai multe persoane din județul Timiș, dar și de persoane din județul Iași.

Anterior, la un post de televiziune, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță a declarat că “România nu a primit doze din acest lot. (…)

Eu am luat legătura cu reprezentanții companiei AstraZeneca din România și chiar la această oră este o întâlnire la nivel european pe această temă și imediat ce această întâlnire va fi finalizată voi avea și eu toate datele la dispoziție și vom putea analiza dacă se poate impune în România acest lucru, însă trebuie să înțelegem că până în acest moment există o suspiciune asupra unui lot.”

Articolul precedentEXCLUSIV. CULISELE STATULUI PARALEL. Industria cărnii. Din exportatori am ajuns să importăm totul. „S-a dorit politic distrugerea acestei industrii”
Articolul următorȘedință de URGENȚĂ a Comitetului Național de Vaccinare Anti-Covid: Unul dintre loturile cu probleme AstraZeneca ar fi ajuns în România!