Ala Danilceac, medic primar Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Buftea: „Imunizarea împotriva HPV previne infecţia cu anumite genotipuri cu risc crescut, ceea ce duce la o scădere a riscului de cancer de col uterin prin vaccinare”.

Consiliul Judeţean Ilfov şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea implementează un proiect ce are ca scop depistarea precoce, diagnosticul şi tratamentul cancerului de col uterin.

Femeile care au între 24 şi 64 de ani, cu domiciliul în judeţul Ilfov, pot merge la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea pentru un consult ginecologic gratuit.

Acest consult este completat de o examinare non-invazivă, efectuată cu ajutorul unui aparat ultramodern, unic în ţară, care depistează leziunea precanceroasă în mai puţin de două minute şi scurtează semnificativ perioada de aşteptare până la iniţializarea tratamentului.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCe se întâmplă cu cluburile sportive școlare și palatele copiilor. Anunțul făcut de ministrul Educației
Articolul următorCum este controlat ROMPREST de George Dorobanțu și „la Famiglia” din CNAB – Document exploziv despre blocarea dividendelor