Florentina Mirela Rudeanu, manager Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea: „În România, cancerul de col uterin reprezintă 15% din totalul tumorilor maligne, fiind pe primul loc în cadrul cancerelor genitale feminine (aproximativ 67% din cancerele sferei genitale) şi a doua cauză de deces prin cancer la femei.”

Consiliul Judeţean Ilfov şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea implementează un proiect ce are ca scop depistarea precoce, diagnosticul şi tratamentul cancerului de col uterin.

Femeile care au între 24 şi 64 de ani, cu domiciliul în judeţul Ilfov, pot merge la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea pentru un consult ginecologic gratuit.

Acest consult este completat de o examinare non-invazivă, efectuată cu ajutorul unui aparat ultramodern, unic în ţară, care depistează leziunea precanceroasă în mai puţin de două minute şi scurtează semnificativ perioada de aşteptare până la iniţializarea tratamentului.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentLegile Puterii | Ministrul Sportului îi umilește iar pe români după victoria lui David Popovici
Articolul următorCulisele Statului Paralel – Cum a ajuns consilierul șefului SRI parlamentar PNL, de pe lista organizației baronului de Ilfov Hubert Thuma