Judecătoria Sector 1 a pronunţat recent prima sentinţă într-un dosar de înşelăciune în care a fost trimisă în judecată o femeie acuzată de înşelăciune după ce a făcut cumpărături de la o bijuterie din Promenada Mall fără să achite contravaloarea bunurilor.

O femeie de 44 de ani, economist şef la o firmă din Bucureşti, a fost condamnată la un an şi două luni de închisoare cu executare pentru înşelăciune după ce a înşelat-o pe angajata unei bijuterii din Promenada Mall, pe care a convins-o să îi vândă bijuterii fără să plătească.

Escroaca a reuşit să o înşele pe vânzătoare lăsându-i impresia că este clientă veche a bijuteriei.

Concret, în patru rânduri, femeia s-a prezentat la bijuterie şi a cumpărat inele, cercei şi coliere spunând că face plata prin transfer. Profitând de naivitatea angajatei, escroaca simula plata şi îi lăsa impresia angajatei că a făcut plata prin transfer, provocând astfel bijuteriei un prejudiciu de 70.000 de lei.

Pentru a intra pe sub pielea vânzătoarei, clienta pusă pe înşelăciune i-a spus angajatei de la bijuterie că lucrează contabilă-şefă la Oracle şi o poate rezolva cu angajarea.

Înşelăciunea a fost descoperită în momentul în care patroana bijuteriri a constatat că sunt probleme cu plăţile.  Prin interemediul unui taximetrist, economista acuzată de înşelăciune a trimis bijuteriile înapoi, dar nu a scăpat de anchetă, iar pentru că este recidivisă a fost condamnată la închisoare cu executare.

„Din fişa de cazier judiciar a inculpatei, rezultă că aceasta are un trecut infracţional bogat, fiind condamnată pentru săvârşirea a diferite infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, contra patrimoniului ( delapidare, înşelăciune), fiind condamnată la pedepse cu închisoare. Deşi a avut numeroase experienţe cu mediul carceral, acestea nu şi-au atins scopul reeducativ. Tot din fişa de cazier judiciar a inculpatei rezultă că faţă de aceasta s-a dispus măsura arestării preventive în anul 2019 de către Judecătoria Cornetu, pentru săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, însă procesul a fost încetat ca urmare a împăcării părţilor”, se arată în sentinţa Judecătoriei Sector 1 Bucureşti, care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.  Î

Articolul precedentALARMANT: 391 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România
Articolul următorÎncă 75 de medii de zece la Bac, după contestații