Comisarii Gărzii de Mediu Ilfov au finalizat controlul la halele din Splaiul Unirii Nr 15, localitatea Popeşti Leordeni, aflate în exploatarea SC SD3 SALUBRIZARE ŞI DESZĂPEZIRE S3 SRL.

Vă reamintim, în urmă cu câteva zile, mai mulți cetăţeni ce locuiesc în zona sesizau un accentuat disconfort olfactiv.
În urma acestor sesizări, o echipă de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu s-a deplasat la faţa locului unde a constatat neconformităţi în gestionarea şi depozitarea deşeurilor.
În cadrul acestor hale, operatorul depozita deşeuri RDF (deşeuri rezultate din tratarea mecanică a deşeurilor municipale şi asimilabile) provenite de la staţia de sortare aflată pe strada Lunca Vișagului din sectorul 3, Bucureşti.
Scopul, stocarea temporară până la valorificarea energetică a deşeurilor. În plus, comisarii au putut constata existenţa unei cantităţi însemnate de deşeuri vegetale şi mobilier urban dezafectat aflat în diferite stadii de degradare, toate depozitate în afară halelor, pe platforma betonată.
Pentru toate neconformităţile constatate comisarii Gărzii Naţionale de Mediu  au aplicat 2 sancţiuni în valoare totală de 100.000 lei şi au dispus interzicerea pe viitor a depozitarii deşeurilor precum şi evacuarea imediată a deşeurilor identificate, respectând prevederile legale în vigoare.
Respectarea şi ducerea la îndeplinire măsurilor impuse vor fi monitorizate atent de comisarii Gărzii de Mediu Ilfov.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAngajații din învățământul de stat vor primi vouchere în valoare de 1.450 de lei! Și o categorie de elevi va beneficia de tichete
Articolul următorVremea 17 aprilie – Temperaturi scăzute de Florii, ploi și vânt în aproape toată țara