Interval de valabilitate: 31 martie, ora 12 – 2 aprilie, ora 21.00. Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h. Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.

Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 martie, ora 18 – 2 aprilie, ora 21.00. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului.

      În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp.
      Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

Articolul precedentSIMULARE Evaluare Națională 2022: LUNI, 4 aprilie, încep testările
Articolul următorIlfov fără ţânţari. Când începe campania de dezinsecţie în judeţ