Experții militari britanici susțin că Rusia va claca pe front în cel mult patru săptămâni, după o analiză atentă a tacticii abordate de Kremlin și Armată, pe lângă dotările rușilor din teren.

 

Atacul Rusiei asupra Donbasului s-a „cam epuizat”, iar bătălia pentru regiune se va termina în două-patru săptămâni, susține expertul militar britanic Mike Martin, scrie BBC

Acesta prezice că „forțele ruse se vor prăbuși în săptămâni. Vom vedea că Bătălia pentru Donbas va culmina poate în următoarele 2-4 săptămâni. Practic, rușii vor rămâne fără trupe, iar ucrainenii vor contraataca”.

 

„Rușii și-au irosit singura șansă de a ocupa regiunea. Au scos toate aceste unități militare distruse din Kiev și apoi au încercat să le repare pentru ofensiva din est”, a explicat Mike Martin.

„Dar au fost loviți și au suferit grele pierderi în bătălia pentru capitala Ucrainei, iar Rusia nu a reușit să le reconstruiască și să declanșeze o manevră îndrăzneață”, a adîugat expertul militar.

 

„Planul rusesc a fost distrugerea Ucrainei cu lovituri de artileri urmate de valuri de infanterie. Ca în al doilea război mondial. Singura problemă este că această tactică ar presupune numeroase trupe. Pe care rușii nu le au”, a notat Mike Martin pe Twitter

„Rușii sunt, de asemenea, atât de slab pregătiți și cu moralul atât de scăzut, încât încă aleg drumurile principale, ceea ce face destul de ușor de surprins în ambuscade sau să fie găsiți cu ajutorul dronelor (folosite doar pentru a direcționa artileria asupra lor).

Martin a arătat că există o „schimbare strategică majoră” în război, Regatul Unit anunțând că scopul său este să elibereze forțele ruse din Ucraina, inclusiv din Crimeea.

Expertul militar o contrazice și pe șefa diplomației britanice, care a declarat că războiul din Ucraina va dura 10 ani. 

 

„Liz Truss greșește, totuși, spunând că acest lucru ar dura 10 ani”, susține Martin și explică: „Forțele ruse se vor prăbuși înainte de asta și vom vedea o lovitură de stat”.

Și reamintește că SUA a anunțat o finanțare de 33 de miliarde de dolari (26 de miliarde de lire sterline) pentru Ucraina, „acesta fiind un semnal extrem de clar și puternic”.

„Înseamnă, de asemenea, că NATO și SUA au decis că Vladimir Putin blufează în legătură cu folosirea armelor nucleare dacă NATO crește finanțarea”, a mai spus Mike Martin.

Articolul precedentAccident pe centura Capitalei, la Măgurele. O persoană a fost rănită
Articolul următorÎncep înscrierile pentru posturile de soldat/gradat profesionist în MApN! Vezi ce condiții trebuie să îndeplinească cei care-și doresc o carieră militară