În această dimineață, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează o percheziție domiciliară, în județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, alterarea integrității datelor informatice și hărțuire.

Din cercetări a reieșit că, unei persoane i-ar fi fost accesat contul de e-mail, modificată parola de acces, persoana bănuită preluând, în totalitate, controlul asupra respectivului cont, de pe care ar fi transmis, către colegii de serviciu ai proprietarului contului, o serie de email-uri denigratoare.

Totodată, proprietarul contului ar fi primit, în mod repetat, mesaje sau scrisori poștale de la persoana bănuită, prin care i se adresau diverse insulte, cauzându-i o stare de temere.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAu început lucrările de construcție a primei baze sportive din orașul Pantelimon
Articolul următorCulisele statului paralel | „Umbra” lui Coldea în Guvernul Ciucă – Interesul ascuns în numirea-surpriză de la Ministerul Economiei