Un bărbat a fost arestat preventiv, iar un altul a fost pus sub control judiciar într-un dosar în care sunt acuzaţi de şantaj şi distrugere, a informat, joi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, miercuri, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, pentru probarea activităţii infracţionale ale unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi distrugere.

În fapt, arată sursa citată, în perioada aprilie 2020 – prezent, un bărbat care i-ar fi dat persoanei vătămate, cu titlu de împrumut, 2.500 de euro, ar fi pretins şi primit înapoi de la aceasta aproximativ 5.000 de euro şi 29.500 de lei, reprezentând banii împrumutaţi şi dobânzi.

„Cel în cauză ar fi recurs la ameninţări, pretinzând sume ce ar reprezenta alte dobânzi ale sumei împrumutate iniţial”, menţionează poliţiştii.

De asemenea, oamenii legii spun că din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii din cadrul Secţiei 4 a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul l-ar fi instigat pe un bărbat, în vârstă de 33 de ani, să distrugă autovehiculul persoanei vătămate, reţinându-se următoarea situaţie de fapt: la data de 29 mai ar fi provocat distrugeri unor elemente de caroserie aferente autoturismului persoanei vătămate, constând în aceea că ar fi scris cu un spray de culoare albă „DATOR!”, iar la data de 7 iunie ar fi aruncat o substanţă vâscoasă, de culoare galbenă, pe autoturismul persoanei vătămate, distrugând astfel mai multe elemente de caroserie.

Astfel, au fost puse în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, cele două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor fiind conduse la audieri şi reţinute pentru 24 de ore.

Totodată, DGPMB informează că în cursul zilei de miercuri bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost prezentat în faţa instanţei, faţă de acesta fiind luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, iar faţă de bărbatul în vârstă de 33 de ani, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentBunicii României, FĂRĂ speranță, copleșiți de nevoi – Reportajul DURERII, într-o țară uitată de politicieni – EXCLUSIV
Articolul următorCu cât vor crește salariile bugetarilor