În preajma Sărbătorilor Pascale, MAI a stabilit noi măsuri implementate la frontieră. În vămi vor funcționa benzi distincte pentru persoanele vulnerabile.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

La nivelul punctelor de trecere a frontierei a căror infrastructură permite acest lucru, va fi operaționalizată câte o bandă care va asigura un control operativ al documentelor pentru persoanele vulnerabile. Cetățenii care pot tranzita frontiera pe aceste benzi, ce vor fi semnalizate corespunzător, sunt persoanele cu dizabilități, vârstnicii, femeile însărcinate sau părinți singuri cu copii mici. În funcție de configurația punctelor de trecere a frontierei terestre, se va realiza o preselectare a persoanelor în cauză, care vor fi îndrumate către culoarele respective.

“Întrucât este preconizat un aflux mai mare de cetățeni români care revin în țară pentru petrecerea sărbătorilor acasă, cu titlu de noutate, în unele puncte de frontieră, precum: Aeroportul Henri Coandă, Nădlac II, Borş și Petea, a fost operaționalizată câte o bandă destinată persoanelor vulnerabile. Persoanele care pot tranzita frontiera pe această bandă, semnalizată corespunzător, sunt:  femeile însărcinate, persoanele cu dizabilități sau părinții singuri cu copii mici”, informează MAI.

Cetățenii care vin în România în următoarea perioadă sunt sfătuiți să folosească toate punctele de control deschise în regim internațional și să consulte aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră.

În prezent, la intrarea în țară, nu mai este necesară prezentarea certificatului digital UE privind Covid -19.

Articolul precedentFloriile. Cele mai frumoase tradiţii de Florii. Ce trebuie să faci pe 17 aprilie pentru a avea noroc
Articolul următorINFORMARE METEO: intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată