Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de vânt și ninsoare.

În intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ. În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h.

În intervalul 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:0, va intra în vigoare o atenționare de cod galben de ninsori însemnate cantitativ. Fenomene vizate sunt ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite. Zonele vizate sunt: Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Recomandările Centrului INFOTRAFIC

,,În contextul avertizării meteorologice emise de ANM pentru perioada 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00, vizând ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă limitarea deplasărilor pe timpul nopții în zonele vizate.

Dacă acestea nu pot fi amânate, recomandăm ca, înainte de a porni în călătorie, să vă informați cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți, să aveți autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, asigurându-vă rezerve de combustibil și apă.

Rulați cu viteză redusă pe un carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă, evitați bruscarea comenzilor autovehiculului și folosiți frâna de motor pentru reducerea vitezei.” transmit reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Articolul precedentBilanț coronavirus 26 ianuarie: 2.877 de cazuri noi, 97 de decese
Articolul următorPrefecții vor putea fi membri de partid