Echipele mixte de control formate din reprezentanții Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19 la nivelul județului Ilfov au continuat în data de 28 noiembrie 2020 acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Forțele de ordine acționează în sistem integrat în vederea prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, desfășurând misiuni al căror principal obiectiv este prevenirea infectărilor și protejarea sănătății cetățenilor, prin conștientizarea populației cu privire la apartenența la comunitate și la pericolul răspândirii necontrolate a noului coronavirus în colectivitățile umane.

În cadrul misiunilor derulate în ultimele 24 de ore sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Ilfov, 144 de polițiști, alături de 84 de efective reprezentând angajați ai altor structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și polițiști locali, au verificat în sistem integrat 195 de societăți comerciale pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov și au legitimat 3.005 persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, au fost verificate 202 mijloace de transport persoane.

În contextul acțiunilor desfășurate, polițiștii IPJ Ilfov și polițiștii locali au aplicat 281 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în cuantum total de 18.500 lei, în temeiul Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Verificările vor continua la nivelul județului Ilfov și vor viza condițiile în care se desfășoară transportul în comun, menținerea ordinii și siguranței publice, respectarea de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, dar și protejarea cetățenilor față de practicile comerciale ilicite.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCulisele statului paralel – Luni, ora 18. Spagi de sute de mii de euro, interese oculte în jurul unei bănci de stat
Articolul următor„Culisele statului paralel” | Dezvăluiri despre dosarul GIGA TV. Intervențiile fostei șefe a CNA, Laura Georgescu