Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a creat o adresă de mail specială pentru persoanele care vor să emnaleze nereguli referitoare la contractele de creditare.

„Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) lansează o adresă specială de e-mail, cu scopul de a veni în sprijinul consumatorilor care identifică elemente menite să le afecteze direct interesele și să îi determine să ajungă într-o situație financiară dificilă, în timpul derulării unui credit bancar contractat.”, se arată în comunicatul transmis de către ANPC.

Adresa de mail este [email protected], iar prin intermediul acesteia consumatorii pot transmite probleme de tipul:

– creșterea exagerată a ratelor și, ca atare, a gradului său de îndatorare, față de momentul contractării creditului
– creșterea nejustificată a dobânzii aplicate pentru rambursarea creditului, comparativ cu prevederile contractuale

– prezentarea, la momentul ofertării, doar a soluției de rambursare cu rate egale (ponderea în rată fiind de 75% dobândă și 25% sold principal), fără a i se pune la dispoziție mai multe posibilități de rambursare pentru a alege

În cazul în care doriți să semnalați astfel de situații, transmiteți, pe adresa de e-mail menționată, scanarea următoarelor documente:

– contractul si scadențarul inițial;

– valoarea actuală a ratei;

– notificările primite de la bancă;

– venitul net al titularului, la momentul contractării și în prezent;

– corespondența pe care ați avut-o cu banca.

„Pentru documentarea comparativă a comisarilor ANPC care se ocupă de acest domeniu, în cazul în care locuiți sau munciți în altă țară a Uniunii Europene, dețineți un contract de împrumut încheiat cu o bancă de acolo și doriți să veniți în sprijinul instituției noastre – pentru o imagine cât mai completă referitoare la abordarea acestei chestiuni la nivelul comunitar – trimteți, pe aceeași adresă de e-mail, scanarea documentelor care să conțină nivelul ratelor, scadențarele, dobânzile sau orice altă informație referitoare la derularea creditului doriți să ne puneți la dispoziție, fără a ne dezvălui datele Dvs. personale.”, se mai arată în comunicatul transmis de către ANPC.

Articolul precedentAccident cumplit în Bulgaria, la Ruse- Biala! Doi români și-au pierdut viața, după ce au fost loviți în plin de un TIR, după o depăşire
Articolul următorBărbat înjunghiat în timpul unei petreceri în Bragadiru. Victima a ajuns în stare gravă la spital