Cazuri deosebit de grave au ieșit la iveală după dezvăluirile făcute în emisiunea „România la Apel” despre banca de celule stem pe care a deținut-o omul de afaceri Andrei Mihai Dracea. O bunică ne-a scris îndurerată cum copilul ei, diagnosticat cu leucemie, nu a putut beneficia de celulele care i-ar fi putut salva viața. Cu toate acestea, firma a cerut bani pentru stocarea celulelor care… nu erau stocate nicăieri. Nici de această dată Andrei Dracea nu a oferit vreun răspuns la solicitarea Realitatea PLUS. 

„Nepoțelul meu, în vârstă de 2 ani, a fost diagnosticat cu leucemie, fiind necesar transplant medular. Propriile celule nu au putut fi transplantate, iar medicii au apelat la banca națională pentru donatori compatibili. Anul acesta, după 7 luni de la transplant, ne-am trezit ca avem de achitat taxa de depozitare a celulelor cu toate ca acestea nu pot fi utilizate”, ne-a scris doamna Florentina, pe adresa [email protected].

O altă mămică povestește cum i s-a promis că celulele recoltate vor putea fi folosite pentru întreaga familie în caz de nevoie. Astăzi, după mai multe e-maiuri trimise în toată Europa, nu știe dacă celulele mai sunt stocate și unde.

„Nu părea ceva în neregulă, era ceva nou pe piață, oricum nu se știa foarte mult și pe mine m-a încântat ideea că aceste celule se pot folosi și pentru primul copil, cum am avut eu diferență de 4 ani. Acum îmi dă de gândit că ar putea celulele astea să fie folosite în alte scopuri”, a spus Gabriela.

Controversatul Andrei Mihai Dracea a fost în spatele afacerii Cryo Save. Firma sa a dispărut de pe piață fără ca familiile să fie anunțate ce se întâmplă cu celulele recoltate. Doctorul Radu Zamfir, șeful Agenției Naționale pentru Transplant, a confirmat, la Realitatea PLUS, că acest caz a ajuns în atenția anchetatorilor.

„Ni s-au solicitat niște informări punctuale la care am răspuns și asta a fost tot. Poliție, Protecția Consumatorului și, la un moment dat, în urmă cu un an sau doi, o firmă de avocatură. Cerere de informații de la poliție, da. Posibil (că ar putea să fie deschis un dosar penal în acest sens, n.r.)”, a spus Radu Zamfir. 

Interesant că firma care a dispărut avea sediul pe strada Constantin Aricescu, nr. 8, din Cartierul Dorobanți, din Capitală. Fix la aceeași adresă funcționează acum o clinică de fertilizări in vitro. Clinca este condusă de Laura Dracea, soția doctorului cunoscut deja pentru contractele „la minut” încheiate cu directorii de spitale puși de PSD. Andrei Dracea nu a răspuns solicitării Realitatea PLUS de a oferi un punct de vedere. 

VEZI care sunt relațiile bolnave dintre afaceriști controversați și șefii din spitale și cum sunt înnodate cu ajutorul unor ofițeri superiori din serviciile secrete în seria de anchete Realitatea PLUS:

„Spovedania lui Rizea”, acuzații grave la vârful SRI: Cât de implicate sunt Serviciile în vânzarea statului român 

Achiziții dubioase, în Sănătate: contracte cu statul, date în 60 de SECUNDE!

Cine sunt „băieții deștepți” din Sănătate și „licitația la minut”. Cum s-a îmbogățit un absolvent la Moscova

Tentaculele „băieților deștepți” din Sănătate. Rețeta licitațiilor dubioase din spitale

Generalii din spatele „băieților deștepți” din Sănătate. Cum s-a îmbolnăvit sistemul medical

Controversatul afacerist „licitație la minut”, prima reacție în scandalul achizițiilor dubioase din Sănătate

Acoperiții care s-au învelit cu banii statului. Cine conduce SRL-urile Serviciilor. Autoritățile au încept să verifice licitațiile la minut din Sănătate

Cine sunt protejații greilor din Servicii. Probleme pentru afaceristul „Licitație la minut”

Izolete cumpărate la suprapreț, sub lupa DNA. Achiziții publice de 140 milioane de euro, în pandemie

Andrei Dracea, escrocherie cu celule stem: sute de familii de români, înșelate de afaceristul „licitație la minut”

Articolul precedent„Legile puterii”. Florin Cîțu: PENSIILE vor CREȘTE în acest an. După șase luni vom ști cu cât se vor majora
Articolul următorKlaus Iohannis: ”Responsabilitatea va face posibilă ridicarea mai rapidă a RESTRICȚIILOR”