Alte 8 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor participante la evenimentul organizat pe 4 iulie a.c în Otopeni și două dosare penale au fost întocmite de polițiștii ilfoveni, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului societății în scop personal, în care sunt vizate două societăți comerciale.

În continuarea verificărilor efectuate, polițiștii ilfoveni au mai aplicat 8 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală, cu amendă totală în valoare de 15.500 lei.

De asemenea, polițiștii au deschis două dosare penale față de două societăți comerciale, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului societății în scop personal, urmărirea penală fiind sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Reamintim faptul că în urma imaginilor apărute în spațiul public privind evenimentul organizat pe raza orașului Otopeni, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au demarat imediat procedurile de verificare specifice.

Din verificările efectuate de către polițiștii ilfoveni, a rezultat faptul că în data zilei de 4 iulie a.c., într-o unitate de profil, de pe raza orașului Otopeni, a fost organizată o petrecere privată, în baza unui contract, potrivit căruia era permis accesul unui număr de 20 de persoane într-un spațiu închis și 50 de persoane pe terasa aferentă salonului.

Potrivit afirmațiilor organizatorului evenimentului, a rezultat faptul că din cauza condițiilor meteo nefavorabile apărute pe timpul desfășurării evenimentului, acesta a permis accesul persoanelor din exterior în interiorul salonului, înregistrându-se astfel o aglomerare de persoane, fără a fi respectate normele legale. 

În urma activităților specifice efectuate, polițiștii orașului Otopeni au aplicat  sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, cu amenda în valoare de 7500 de lei pentru organizatorul evenimentului și o sacțiune contravențională aplicată  beneficiarului, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 2500 de lei.

Totodată, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a sesizat Direcția de Sănătate Publică Ilfov, solicitându-i suspendarea activității societății organizatoare.

În prezent, polițiștii continuă activitățile de verificare pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la eveniment, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

 

Articolul precedentRaed Arafat: „Zilele viitoare vom vedea impactul lipsei carantinei. Ar putea crește numărul de cazuri”
Articolul următorTransport agabaritic pe ruta București- Ilfov-Giurgiu Pod Punctul de Trecere a Frontierei