În noaptea dintre ani, personalul serviciului de Ambulanța a avut mai mult de lucru ca în alți ani. Oamenii au avut nevoie în număr mare de asistență medicală. Nu au lipsit nici incidentele care s-au lăsat cu amenzi pentru nerespectarea resticțiilor impuse în pandemie. Alis Grasu, manager al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov a afiramt că „s-a sunat și în ultima zi a anului 2020 și la începutul anului 2021 pentru aceleași urgențe medicale din timpului anului”, relatează Realitatea PLUS. 

Românii au petrecut anul acesta un Revelion atipic, marcat de restricțiile impuse  pentru limitarea pandemiei de coronavirus.

Potrivit autorităților, 1738 de persoane au solicitat ambulanța în noaptea dintre ani, fie la domiciliu, fie la locul  unde se aflau pentru a petrece Revelionul. Vorbim atât de persoane din Capitală, cât și din județul Ilfov.

În 757 dintre cazuri a fost vorba de o urgență majoră, mai exact una de cod roșu sau galben.

La 47 de persoane le-a fost acordat ajutor medical la fața locului, respectiv în spații publice.

Autoritățile spun că vorbim despre o creștere a apelurilor la Ambulanță comparativ cu anii trecuți.

„S-a sunat și în ultima zi a anului 2020 și la începutul lui 2021 pentru aceleași urgențe medicale din timpului întregului an. Au fost și urgențe de cod roșu, ceea ce înseamnă că viața este pusă în pericol, dar și urgențe de cod galben, care indică un potențial pericol de agravare a stării sănătății pacientului dacă nu sunt asistate  prompt. Au fost chiar și apeluri de la persoane care prezentau simptome de COVID și care doreau să fie testate. Urmează să primim rezultatele testelor PCR. Să sperăm că nu va fi o confirmare în număr atât de mare (a cazurilor pozitive -n.r.)”, a afirmat Alis Grasu, manager Ambulanța București-Ilfov, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

 

Articolul precedentAplicația WhatsApp nu mai funcționează pentru milioane de utilizatori de la 1 ianuarie
Articolul următorFabrica SANEVIT, imaginea dezolantă a nepăsării. Interesele care au blocat privatizarea