Ambulanța București-Ilfov a mai primit un pachet de 10 000 de măști din partea Consiliului Județean Ilfov. Măștile de protecție au fost primite de directorul Ambulanței București-Ilfov, Alis Grasu. ”Cu 10.000 de măști acoperim necesarul turelor pentru o săptămână. Am primit materiale de protecție și de la ISU și din sponsorizări. Dar nu sunt suficiente pentru consumul pe care îl avem în fiecare zi. Tuturor celor care ne ajută le mulțumesc pentru că asta înseamnă că îmi țin oamenii la adăpost – e o nenorocire să scot acum pe vreunul din tură – și bineinteles, că protejăm, astfel, pacienții”, a declarat Alice Grasu, purtătorul de cuvânt al serviciului de Ambulanță.

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache,  a anunțat zilele trecute că este în permanentă legătură cu medicii din unitățile medicale de pe raza județului Ilfov și cunoaște lipsurile cu care aceștia se confruntă. ”Consiliul Județean oferă Ambulanței București-Ilfov 10 000 de măști de protecție. Nu e mult. Dar le dă timp în plus pentru îngrijirea pacienților și pentru siguranța lor”, a spus Petrache pentru presa locală.

Consiliul Județean Ilfov a luat recent măsuri pentru dotarea spitalelor. Mai multe seturi de viziere și dezinfectant au fost distribuite zilele trecute către 152 de cabinete de medicină de familie din Ilfov. Deasemenea, autoritățile locale au achiziționat și 4 aparate de ventilație care vor dota Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea,. Bani pentru aceste investiții provin din fondul de rezervă al Consiliului Județean. Tot la Spitalul Județean va fi trimis și un aparat special PCR pentru depistarea rapidă a infecțiilor cu noul coronavirus.

Articolul precedentCum să scăpați de amendă dacă ieșiți din casă. Declarația pe propria răspundere, pe telefon! Ghid de utilizare
Articolul următorMai multe zone din Ilfov și Giurgiu rămân joi fără curent electric