Meteorologii au emis mai multe avertizări de val de căldură, disconfort termic ridicat, dar și de vijelii, inclusiv în Ilfov şi Giurgiu.

Astăzi va fi cod galben și portocaliu de val de căldură, disconfort termic ridicat.
Pe parcursul zilei de marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN valabilă în intervalul 26 iulie, ora 18:00 – 27 iulie, ora 03:00. Sunt vizate fenomene de intensificări ale vântului, vijelii. În intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h), descărcări electrice și izolat averse torenţiale.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN valabilă în zilele de 27, 28 și 29 iulie pentru val de căldură, disconfort termic ridicat.
În intervalul menționat valul de căldură se va menține în special în jumătatea de sud a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Articolul precedentIlfov. Accident rutier cu trei autoturisme, pe DNCB. la Domneşti. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale
Articolul următorSemestrul I, anul 2022, în urma controalelor ITM Ilfov. Amenzi de 1,5 milioane de lei, pentru muncă nedeclarată