Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, vineri,  avertizările de caniculă. Codul portocaliu de căldură va fi prelungit, iar temperaturile vor trece de 40 de grade Celsius la umbră.

O avertizare Cod portocaliu a fost emisă și pentru județul Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu şi Prahova pentru sfârșitul acestei săptămâni.

În zilele de 22 și 23 iulie, rămâne valabilă avertizarea Cod Galben pentru val de căldură și disconfort termic ridicat.

Astăzi și sâmbătă, valul de căldură se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

Pentru 24 iulie, în sudul ţării este valabil un mesaj de avertizare Cod Portocaliu pentru val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. Duminică (24 iulie) în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Articolul precedentLa un an de la eliberarea din penitenciar, Liviu Dragnea revine în forță la Culisele Statului Paralel
Articolul următorNoi soluții digitale de coletărie oferite de Poșta Română, în Buftea