Aeroportul Băneasa se redeschide astăzi. Reluarea curselor comerciale de linie se face după 9 ani în care Aeroportul a fost închis şi a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 11 milioane de euro. Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter din această toamnă. Aeroportul va putea procesa 400 de pasageri pe oră. 

Reluarea curselor comerciale de linie se face după 9 ani în care aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare.

Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Băneasa a precizat George Dorobanțu, director demisionar al CNAB.

,,Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. 

Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, a spus Dorobanțu.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedent„Testamentul” lui Lucian Duță: „Condamnarea mea se bazeaza exclusiv pe denunțuri”
Articolul următorPâinea se va scumpi în perioada următoare din cauza prețurilor mari de producție!