Activitățile de prevenire a traficului și consumului de substanțe psihoactive, desfășurate de polițiștii ilfoveni în cadrul campaniei ”Dincolo de aparențe” au continuat în localitățile Clinceni, Domnești și Snagov.

Astfel, miercuri 27 iulie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și  Prevenire a Criminalității și ai Biroului de Siguranță Școlară din Ilfov, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog-CEPECA și reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane-Regiunea București- Ilfov au desfășurat activități informativ preventive, în mai multe zone stradale din localitățile Clinceni și Domnești, pentru conștientizarea adolescenților și a tinerilor, cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substanțe interzise.

Așadar, cetățenii au fost informati despre modul în care substanțele interzise poate avea un impact negativ asupra sănătății și cum poate fi evitat consumul de substanțe interzise.

Adulților le-au fost prezentați principalii factori care pot contribui la consumul și traficul de droguri și au fost sfătuiți să discute cu adolescenții din preajma lor, despre importanța de a face alegeri sănătoase.

Pe de altă parte, adolescenții, pe care i-au întâlnit polițiștii, au aflat despre motivele pentru care, se recurge la consumul de droguri, despre efectele negative, dar și despre  sancțiunile legislative aplicabile.

Mai mulți tineri au testat ochelarii virtuali, care simulează efectele consumului  unor asemenea substanțe.

În cursul zilei de 29 iulie a.c., activitățile pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri au continuat în stațiunea Snagov, polițiștii ilfoveni de la prevenire și siguranță școlară, fiind cei care au discutat și recomandat mesaje preventive mai multor tineri și adolescenți, informează IPJ Ilfov.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentFiltre ale polițiștilor rutieri ilfoveni pe arterele principale din județ
Articolul următorBărbat reţinut pentru furt şi cconducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere