În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului – Judeţul Ilfov, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul acestor acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii noului coronavirus.

La activitățile desfășurate au participat 175 de polițiști, jandarmi și polițiști locali.

Au fost verificate 279 de societăți comerciale cu privire la respectatea interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă, precum și 172 de mijloace de transport public în comun, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 26,500 de lei, din care, 32 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, cu amenzi în valoare de 6500 de lei şi 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990, una cu amendă în valoare de 20000 de lei şi una cu avertisment.

Toate sancțiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor dispuse în această perioadă în contextul stării de alertă.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCOVID -19. 2.121 de noi cazuri, în țară. În ce județe sunt cei mai mulți infectați
Articolul următorPrefectura Ilfov: ”Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă”