Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, împreună cu polițiștii rutieri din Bragadiru, au acționat azi noapte în scop combativ pe traseele de deplasare, spre și dinspre zona de desfășurare a festivalului Summer Well Buftea, pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea scăderii numărului de accidente rutiere.

La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

Pe de altă parte, activitățile s-au desfasurat și în scop preventiv, astfel că, alături de polițiștii rutieri au participat și reprezentați din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

În acest context, participanții la trafic au fost informați cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de droguri, au primit anumite informații cu privire la sancțiunile legislative aplicabile, precum și o serie de recomandări și mesaje, menite să conducă la prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive.

De asemenea, participații la trafic au putut experimenta ochelarii din dotarea Agenției Naționale Antidrog, care simulează efectele consumului de substanțe psihoactive

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G.195/2002, cu amenzi în valoare totală de 6.380 de lei.

Au fost reținute două permise de conducere, unul pentru consumul de alcool la volan și unul pentru neacordare de prioritate auto și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspectiei Tehnice Periodice.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune în cauză fiind întocmit dosar penal pentru consumul de alcool la volan.

Acțiunile preventive si combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan vor continua pe toată perioada festivalului Summer well, în zonele adiacente și pe traseele de deplasare către zona de desfășurare, dar și pe raza județului Ilfov, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog.

În urma activităților desfășurate pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool ori substanțe psihoactive la volan, polițiști rutieri din Pantelimon au făcut semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul acestuia nu a oprit.

În timp ce era urmărit, autoturismul respectiv a intrat în coliziune cu gardul unui imobil din localitate, după care bărbatul de la volan a coborât din mașină și a fugit, fiind interceptat de polițiști la scurt timp.

În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul respectiv avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, având permisul reținut.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, aceste indicat o valoare pozitivă la consumul a două substanțe psihoactive.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar de urmărire penală în care polițiștii rutieri efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat și respectiv conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAutorităţile locale primesc două miliarde de lei la retificarea bugetară
Articolul următorUrmărire în trafic în Ilfov. Şoferul era drogat şi avea permisul suspendat