Poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acționat împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Direcției Rutiere, Brigăzii Autostrăzi, Inspectoratelor Județene de Poliție Brașov, Buzău, Ilfov și Ialomița, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Polițiștii au aplicat peste 820 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, mai mult de jumătate au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 64 de premise de conducere, 41 dintre ele pentru depășirea vitezei. De asemenea, au fost ridicate 37 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor, depășind suma de 348.700 de lei.

EXEMPLE:

-În jurul orei 16:30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pentru control, pe raza municipiului Ploiești un autoturism condus de o femeie din localitatea Măneciu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulație.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

-Pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu din municipiul Câmpina, polițiștii au depistat un conducător auto care a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând o valoare de 0.70 mg /l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor  alcoolice.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentOrdonanță de urgență pentru modificarea normelor privind acordarea concediilor medicale
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Recuperarea prejudiciilor, marea problemă a României în lupta cu sistemul infracțional