Academia de Studii Economice din București a înțeles nevoile miilor de firme care în aceste moemente duc o luptă grea pentru supraviețuire. Criza cauzată de extinderea COVID-19 în România a generat un dezechilibru economic fără precedent. ASE înțelege să se implice în susținerea mediului de afaceri autohton, cu precădere cel antreprenorial, anunță inițiatorii proiectului printr-un comuncat,

Foto: Facebook/Academia de Studii Economice

” Suntem alături de antreprenorii români, unii dintre ei absolvenți ai ASE, care au investit pasiune, muncă și capital în dezvoltarea unor afaceri în diferite sectoare de activitate. Înțelegem preocuparea și îngrijorarea lor în această perioadă, în care cifra de afaceri a propriilor companii a cunoscut o diminuare atât de mare, încât cheltuielile nu mai pot fi acoperite, ceea ce generează cu fiecare zi pierderi tot mai mari.” se arată în comunicatul studenților și profesorilor ASE.

În contextul în care firmele se confruntă cu pierderi mari din cauza pandemiei e nevoie de o viziune cât mai clară asupra deciziilor pe care trebuie să le ia antreprenorii. ASE oferă acestoram servicii gratuite de consultanță în afaceri, focalizate pe managementul crizei. Toate mesajele și sfaturile sunt postate pe pagina Consultanță în afaceri de pe site-ul Academiei.

„Colectivul de cadre didactice care participă voluntar la acest proiect este alcătuit din oameni cu vastă experiență practică, buni cunoscători ai mediului local de business. Vom încerca prin intermediul unui limbaj accesibil să adresăm celor interesați câteva sfaturi și recomandări credem noi utile pentru pilotajul afacerilor în aceste condiții. Nu deținem medicamentul miraculos și știm că și în business, întocmai ca în viață, pericolul de contagiune nu este deloc neglijabil. Dificultățile financiare se propagă pe lanțul de creare a valorii, către furnizori și clienți și, în ultima instanță, la nivelul economiei naționale în ansamblu. Dar puțin optimism și un sfat izvorând din dublă experiență – teoretică-practică credem că pot ajuta.” se arată în mesajul postat de participanții la acest proiect.

Articolul precedent1292 de cazuri în România
Articolul următorTrust Motors oferă 3 autovehicule Peugeot Institutului „Matei Balș”, în urma apelului la solidaritate al Trustului Realitatea