A fost lansată licitația pentru încă un nou drum radial conex Autostrăzii de Centură București A0, din cadrul proiectului ”Orbital București”, care prevede realizarea a 10 drumuri radiale.

Scopul acestui proiect este de a lega artere importante ale Municipiului București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului A0, intersectând 30 localități din zona metropolitană.
Este vorba despre lansarea licitației pentru Drumul Radial 9- Sud Expres DR9, care presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire. Termenul limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie.
DR9 – Sud Expres, al doilea drum radial lansat în procedura de licitație pentru proiectare din cele 10 noi drumuri prevăzute, are o lungime de 13.86 km și realizează conexiunea între localitatea Vidra – Autostrada A0 – DNCB – Drumul Bercenarului/Gara Progresu.
Costul estimat este de 96.44 mil. euro cu TVA.
Caracteristicile solicitate ale drumului radial DR9 sunt:
– 4 benzi de circulație (câte 2 benzi pe sens)
– 2 zone de acostament
– 4 zone de siguranță cu parapeți
– Zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară
– Piste de biciclete
– Trotuar pietonal
– Transport public
– Iluminat public
– Intersecție rutieră la conexiunea DR 9 cu Drumul Bercenarului/Gara Progresu
– Intersecție rutieră la conexiunea DR9 cu DJ401
– Nod Rutier la intersecția cu DNCB și Autostrada A0 (km 5+400) și o descărcare (km 7+475)
– Pasaje peste calea ferată
– Pasaj peste DNCB
În luna iulie a fost demarată licitația de atribuire pentru Drumul Radial 1 – Vest Expres, iar pe data de 19 august au fost depuse 3 oferte, care vor fi evaluate până pe 11 noiembrie. DR1 va asigura conexiunea între Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Timișoara, având o lungime de aproximativ 9 km și un cost estimat de 75 mil. euro cu TVA.
Implementarea proiectului „Drumuri Radiale Ilfov-București” este asigurată de Consiliul Județean Ilfov, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București ADIZMB, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR.
Sursa de finanțare a proiectelor este prevăzută din fonduri externe nerambursabile.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentReguli noi pentru construcția grădinițelor, elaborate de Ministerul Dezvoltării
Articolul următorBărbat din Ilfov reţinut pentru proxenetism în urma unor percheziţii domiciliare în Buzău