”Respectând prevederile Ordonanței militare nr. 4/29.03.2020, am dat dispoziții ca toate scările de bloc să fie dezinfectate. Toate cele 50 de scări de bloc din comuna Jilava au fost dezinfectate cu substanțe biocide, avizate de Ministerul Sănătății. S-a stropit pe casa scărilor, pe spațiile comune și la intrarea în blocuri. Acțiunea va continua în perioada următoare și vor fi montate și dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe. Nu în ultimul rând va continua și acțiunea de dezinfecție pe străzi, trotuare, stații STB și în fața curților.” anunță primăria Jilava.

Inspectoratul de Jandarmerie Județean Ilfov a trimis Primăriei Jilava și o adresă cu privire la regulie pentru deplasarea cetățenilor.
– circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectueaza numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
– Este interzisă ieșirea în parcuri, în zonele de agrement (păduri, crânguri etc), precum și în alte obiective cu destinație de recreere.
– Având în vedere faptul că se apropie Sărbătoarea Floriilor și Învierea Domnului, slujbele în lăcașurile de cult, oficiate de slujitorii bisericești se fac FĂRĂ ACCESUL PUBLICULUI!

Deasemena, autoritățile locale din Jilava oferă zilnic pachete cu alimente și porții de mâncare persoanelor vulnerabile de peste 65 de ani. Reprezentanții primăriei spun că accesul la măsurile de sprijin este deschis și altor cetățeni aflați în situații dificile, care au nevoie de ajutor.

Articolul precedentMai multe zone din Ilfov și Giurgiu rămân joi fără curent electric
Articolul următor12,5 milioane de lei au fost alocate unităților sanitare din Ilfov pentru măști și produse de protecție