La data de 8 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu articole pirotehnice, urmărirea penală fiind realizată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

În fapt, în cursul zilei de astăzi, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au identificat, în localitatea Pantelimon, 2 persoane, care dețineau și transportau 350 de kg de articole pirotehnice din categoria F2 și F3 fără drept, categorii destinate pentru a fi utilizate de către pirotehnicieni autorizați.

Din primele verificări efectuate de polițiști, articolele pirotehnice ar fi urmat să fie comercializate pe o platformă de anunțuri online.

Cele 350 de kg de articole pirotehnice au fost indisponibilizate, pentru continuarea cercetărilor.

Cei 2 bărbați au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov,pentru cercetări.

Reamintim că la nivel național, Poliția Română desfășoară în această perioadă acțiunea „Foc de Artificii-2021”, pentru prevenirea oricăror evenimente negative, generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentTablierul metalic al Pasajului Domneşti a fost finalizat
Articolul următorMedicul Irinel Popescu, mesaj după trimiterea în judecată: Sunt victima unei înscenări. NU am promis, NU am oferit, NU am dat nimănui bani