Polițiștii de la arme, explozivi și subsanțe periculoase din Ilfov au indisponibilizat 11 arme letale, ce ar fi fost deținute ilegal de un bărbat și care ar fi fost depozitate în județul Brăila, la domiciliul unui alt bărbat.

La data de 22 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Subsanțe Periculoase Ilfov împreună cu specialiștii Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR au efectuat verificări la domiciliul unui bărbat, din județul Brăila.

În cadrul activităților au fost descoperite 11 arme letale, cu destinație de vânătoare, precum și o arma neletală cu gaze, supusă autorizării, deținute ilegal.

Astfel, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov s-au sesizat din oficiu cu privire la sâvârșirea de infracțiuni privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În fapt, a fost constatat faptul că permisul de port-armă al unui bărbat, cetățean italian, avea valabilitatea expirată, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că armele deținute de acesta s-ar afla la domiciliul unui bărbat din județul Brăila.  

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cele 11 arme letale aparțin cetățenului italian, iar arma neletală cu gaze, aparține fiului acestuia.

Armele au fost ridicate în vederea efectuării de verificări.

În prezent, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov efcetuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere fără drept de arme letale și deținere fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării. 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 73. Alegerile, motiv de sărbătoare la români
Articolul următorRecord de infectări. 1767 de cazuri noi. Numărul îmbolnăvirilor din județe