Potrivit prefecturii Ilfov, în centrele de carantină aflate pe raza județului sunt cazate 100 de persoane, în timp 1.431 de persoane sunt izolate și monitorizate la domiciliu. Situaţia persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau în carantină instituționalizată este adusă zilnic la cunoştinţa reprezentanților unităţilor administrativ-teritoriale, pentru ca acestea să poată aplica, la rândul lor, la nivel local, măsuri de verificare și sprijin a acestora.

În perioada 24.04 – 26.04.2020, peste 897 de angajați ai structurilor abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu polițiști locali, au acționat în sistem integrat, astfel că la nivelul Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov au fost desfășurate 107 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii pandemiei ­COVID-19. Forțele de ordine au verificat 6.873 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare și 161 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență. Ținând cont de faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, în urma acestor verificări au fost aplicate 402 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 679.435 de lei.

În același interval de timp, Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov ”Lascăr Catargiu” a verificat în teritoriu respectarea prevederilor OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, aplicând 50 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 157.000 de lei.

La rândul lor, echipajele ISU ”Dealul Spirii” București-Ilfov au efectuat misiuni pentru transportul persoanelor care au intrat în România către locațiile stabilite pentru izolare/carantină de la nivelul județului Ilfov, respectiv către limita de județ pentru a fi preluate de alte echipaje județene. Sau au ajutat la transportarea persoanelor suspicionate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru a sprijini, astfel, celelalte instituții cu atribuții în prevenirea răspândirii pandemiei. Au pregătit, de asemenea, decontaminarea tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

Platforme online pentru informare

Prefectura Ilfov reamintește persoanelor interesate că a fost lansată platforma https://aici.gov.ro, care servește drept intermediar pentru înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice fără un sistem propriu de registratură online. Platforma este în continuă dezvoltare, până la acest moment putând fi depuse online documente pentru procedura cu privire la acordare șomajului tehnic, a indemnizației pentru personalul încadrat în muncă la un angajator prin altă modalitate prevăzută de lege și alte proceduri de interes pentru cetățeni.

De asemenea, alte cinci platforme online sunt puse la dispoziția cetățenilor: www.stirioficiale.ro, www.cetrebuiesafac.ro, www.datelazi.ro, www.rohelp.ro și www.diasporahub.ro.

Nu uitați nici de linia TELVERDE – 0800.800.358, unde puteți apela pentru recomandări și alte informații! Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor! Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Respectarea ordonanțelor militare este obligatorie

Instituția Prefectului – Județul Ilfov solicită, în continuare, cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare și amintește faptul că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni severe, iar necunoașterea legii nu exonerează de răspundere contravențională sau penală! Respectați restricțiile impuse de autorități și rămâneți în casă pe toată perioada stării de urgență, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

Articolul precedentOrban, atac dur la adresa PSD, după adoptarea tacită a autonomiei Ținutului Secuiesc, în Camera Deputaților
Articolul următorPortalul Realitatea.NET, record de vizitatori în luna aprilie: locul 1 la nivel național în online-ul românesc